Over JuLiz coaching – Judith van Moorsel

Over JuLiz coaching

Judith van Moorsel

In de zomer van 2019 ben ik met mijn gezin verhuisd naar Bourtange. Net buiten het dorp wonen wij op een prachtig plekje. We leven hier samen met onze honden, katten en schapen. We zijn hiernaartoe verhuisd voor de ruimte om ons heen, en om al onze dieren te houden.

Passie voor dieren

Dieren zijn een ware passie van mij, van kleins af aan al. Ik struinde de buurt af op zoek naar honden. Toen ik eenmaal op mezelf woonde, schafte ik een hond aan en liet ik een langgekoesterde droom in vervulling gaan. Zo kwam een hond uit het asiel in mijn leven, een Border Collie. Een verschrikkelijk bang hondje, dat waarschijnlijk al heel wat nare dingen had meegemaakt. Ik heb mijn hele ziel en zaligheid in haar gestopt, en samen met een gedragstherapeut is ze weer opgekrabbeld.

Opleiding hondengedragstherapeute

En toen was ik verkocht! Ik was verknocht geraakt aan dit ras en geïnspireerd door dit mooie vak: ik heb een opleiding gevolgd tot hondengedragstherapeute. Na het behalen van mijn diploma heb ik mijn eigen bedrijf opgericht, om hondeneigenaren te helpen bij het gedrag van hun hond. Dit doe ik met veel plezier.

Geboeid door menselijke kant

Het samenspel tussen mens en dier is wat mij intrigeert. Dit zie ik terug in mijn werk met mijn honden bij de schapen. Dit mooie samenspel gun ik iedereen, maar ik weet dat honden ook angst kunnen opleveren. Ik maak dat zelf in mijn directe familie mee. Ik ben me daarom meer gaan verdiepen in dit vakgebied, omdat de menselijke kant mij altijd geboeid heeft en ik zelf een ervaringsdeskundige ben op het gebied van angsten.

Mens en dier

Zo ben ik uitgekomen bij dit werk. Ik begeleid mensen (volwassenen en kinderen) bij hun angst, specifiek bij hun angst voor honden. Dit is een mooie aanvulling op mijn werk als gedragsdeskundige van honden. Het gedrag van hond en mens verschilt namelijk niet zo gek veel van elkaar. Mens en dier kunnen ontzettend veel aan elkaar hebben in hun ontwikkeling.

Als ik daarbij mag samenwerken met mijn honden, ben ik een gelukkig mens.

Humane coaching

Hiermee ben ik het pad ingeslagen van de humane coaching. En is JuLiz coaching ontstaan. Ik ondersteun, begeleid en help mensen in hun weg om los te komen van hun angsten. Als ik daarbij mag samenwerken met mijn honden, ben ik een gelukkig mens.

Interesse?

Hulp nodig? Neem contact op voor meer (vrijblijvende) informatie.

Contact, informatie of een afspraak?

Ervaringen met Juliz coacing

Testimonials

We wilden in ons gezin heel graag een hond, maar onze oudste dochter was erg bang voor honden. Judith is met haar aan de slag gegaan en haar geleerd hoe ze de regie moet houden in -voor haar- spannende situaties. Nu zijn we de trotse eigenaren van een Duitse Dog pup!

Marja Sportel

Ik was zelf angstig voor honden en merkte dat mijn zoon ook angstig werd. Onze wereld is enorm veranderd en zo veel prettiger na het coachingstraject met Judith

Michel Barends

Ik ben altijd al angstig voor honden geweest, maar wist honden grotendeels te vermijden. Via een tip van een vriendin toch besloten hulp te zoeken. Mijn wereld is zo veel groter en aangenamer geworden na het traject met Judith.

Sandra Jansen